De ce sunt importante retelele de socializare (social media)?

De ce sunt importante retelele de socializare (social media)?
Numarul de conturi de pe retelele de socializare, cresterea anuala si timpul mediu petrecut zilnic de utilizatori

Conform raportarilor din octombrie 2021 a celor de la wearesocial si Hootsuite avem o crestere cu aproape 10% a conturilor de utilizatori de social media fata de anul trecut. In octombrie numarul total de conturi active pe retele ajunsese la 4.55 miliarde, Chiar daca acest numar nu reprezinta numarul de persoane de pe retele de socializare (fiecare dintre noi are cont pe mai multe retele) el reprezinta un numar urias daca il iei ca si posibila audienta pentru brandul tau, produsele sau serviciile tale.
Numarul de conturi active pe retele de socializare a depasit 57% din numarul de oameni de pe planeta iar timpul mediu petrecut zilnic pe aceste conturi este de aproape 2 ore si jumatate. Aceste cifre pun prezenta oamenilor pe retelele de socializare intr-o alta lumina si definesc un univers paralel cu realitatea cotidiana Un univers in care oamenii petrec in medie 10% din durata unei zile. Un univers in care se regasesc un procent foarte mare din posibiliii clienti pentru orice afacere. Aceste cifre spun clar si tare ca nici o afacere, fie ea mare, mica sau mijlocie, nu isi poate permite sa nu fie reprezentata in acest univers.

In universul social media, la fel ca si in realitate, nu iti permiti sa primesti clientii intr-un sediu ponosit, vechi si in care nu ai mai renovat nimic de ani de zile, imaginea firmei tale pe retelele sociale este imaginea care o au utilizatorii despre tine si face diferenta intre tine si concurenta. Nu mai este nici deajuns sa faci o pagina, sa pui cateva poze si atat pentru ca universul social media permite interactiunea cu clientii, provocarea lor, angajarea oricarui posibil client si transformarea acestuia in canal de promovare. Din acest aspect, si nu numai, retelele sociale au depasit cu mult canalele traditionale de comunicare cu un singur sens (presa, comunicare stradala, materialele publicitare). Nimeni nu isi permite in ziua de azi sa ignore acest potential urias iar abordarea trebuie sa fie una personalizata in functie de audienta si la fel ca in multe alte domenii, jumatatile de masura pot dauna mai mult decat lipsa oricarei actiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Add to cart